Accent – Woordenschat, deel 2

 

 

 

– accent –

 

 

accent, woordenschat, woorden, taal, Nederlands, Dutch, language, Ensie, Muiswerk, thesaurus, elkdoet

 

 

 

 

Volgens het Thesaurus:

 

 

accent 

 

 

1.  

Synoniemenklemtoon, nadruk

 

 

2.

Synoniem: accentteken

Hyperoniem: leesteken > teken (2)

 

 

3.

Synoniem: tongval

Hyperoniem: uitspraak (1) > wijze

 

 

 

 

accent, woordenschat, woorden, taal, Nederlands, Dutch, language, Ensie, Muiswerk, thesaurus, elkdoet

 

 

Verdere definities van accent vind je hier.

 

 

♠   ♠   

Zo! En nu is het tijd om wat losser over het accent te hebben!

 

Die vrouw in de onderstaande video praat fantastisch Engels… Ik ben jaloers op haar uitspraak… en hoe snel ze praat!!! Gelukkig is er ook ondertiteling bij! 

…en dat chickendance… 😆 

 

 

Nou… als je het zou horen, hoe mijn Engels accent klinkt… khm….

Kijk maar even naar dit filmpje, dan weet je het binnen 20 seconden

😆

 

 

 

 

Er zijn zo veel accenten in de wereld…

 

 

Als laatste ‘act’ kunnen jullie nogmaals naar me luisteren! (klik op het pijltje)

Volgens anderen heb ik een schattige stem en een onvergelijkbare accent…

Tjaaa, ik ben ook bescheiden, hoor!

😀 

 

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Hahaha 😂😂😂, het leven is zo grappig! Net nadat ik mijn vlog opnam, kreeg ik deze microfoon met de post binnen. Ik heb hem ruim een maand geleden vanuit China besteld en was bedoeld voor de kermis van vorige week, voor het themafeest ‘My dreamjob’. Was echt goedkoop en ik wilde een microfoon hebben, wat handsfree was… tja, het kwam toch te laat… 😀 . . Maar dan moest ik hem ook maar eens testen, misschien is het niet alleen voor de sier… En tadaaaa! Het werkt, luister maar eens…! 😂😂😂 . . Het thema van mijn vlog is ‘het accent’ en ik hoor mijn eigen ‘uitspraak’ in deze opname niet echt terug… het klinkt wel erg grappig! 😂😀😁 . . #elkdoet #mydreamjob #dreamjob #microfone #microfoon #test #testen #vlog #audio #geluidsopname #post #china #zangeres #singer #me #grappig #lol #laugh #smile #handsfree #socialmedia #igers #microinfluencer #accent #woordenschat #sound #voice #myvoice #voiceover #voiceacting

Een bericht gedeeld door A woman with thousand faces (@elk_doet) op

 

 

Geef een reactie