Als het maar niet goed gaat…

 

…daarna gaat het heel veel beter… dat hoop ik tenminste. 🙂

 

Wat is er precies gebeurd? Vorige week heb ik in mijn blog geschreven, dat wij een lang weekend in een vakantiepark waren… nou… daar heb ik heerlijk gegeten… elke avond iets lekkers… zo heb ik de halve kilo minus ook niet gehaald… wat minus? er kwam gelijk een halve kilo bij… het was voor mij geen verrassing, wat denk je na zo’n weekend?

Ik vond het jammer en voelde me er niet goed bij. Donderdagochtend heb ik echt hard getraind, zo dat ik niet eens aan het janken was tegenover Martijn, ik deed gewoon wat ik moest doen. Geen ‘ik kan het niet’, geen ‘ik wil het niet’… 😀

Deze keer heb ik weer met mijn grote vriend, de kettle bell van 12 kilo veel oefeningen gedaan, ook waren de buikoefeningen aan de beurt.

 

En dan… deze halve kilo plus was wel duidelijk genoeg (meer dan genoeg) om te beseffen, hier moet meer met bewegen gebeuren. Er was al een afspraak met Martijn, dat ik naast de twee personal trainingen als extra of wandelen of hardlopen ga… gewoon rondje Enkhuizen doen. Dit ging tot nu toe niet echt… eerlijk gezegd: helemaal niet… maar vrijdagochtend was ik zo ver!

ELK doet

Toen mijn zoontje naar school was, deed ik mijn warming-up en ging een half uurtje hardlopen. En ook op zondag… en ook vandaag… elke keer een afstand van ruim vier kilometer. Het weer is heerlijk, dat kun je niet anders dan met hardlopen vieren, toch? Ohh, ja! De lente is er! 😀

 

 

De week begint altijd met maandag – wat jammer – en zo begint het voor mij ook met trainen (dit is niet jammer 🙂 ). Lekker smoothie als ontbijt nog voor 7 uur en om 9 uur al aan het bewegen met Martijn.

Hier kwamen weer de losse gewichten… van 7 en 9 kilo… half zittend en ook liggend… drie keer 8… (is 24… 😉 )

ELK doet

En daarna nog een gewicht van 17,5 kilo opdrukken… drie keer 10… dit ging niet helemaal soepel, hier was ik wel aan het janken… ‘ik kan het niet’… ik was ook bijna aan het huilen… het deed erg pijn… het was gewoon te zwaar voor mij… en dan zei Martijn: Erika… je kan het. Als je dit niet kunt, komt het omdat je denkt dat je het niet kunt… GELOOF IN JEZELF!

En IK KON HET!!! Ongelooflijk, maar het was voor mij een echte overwinning! Omdat ik het nog niet perfect kon, is er ook geen foto gemaakt van… maar deze poes is zo schattig… 😉

poes met gewicht

Zoals jullie zien ben ik hard bezig om mijn extra halve kilo er af te krijgen, hopelijk gebeurt dit niet meer en hoort dit tot het verleden… 😀

En nu… een selfie van mij… dit ben ik vandaag 🙂

ELK doet - Erika

 

Ohh, ja… en nog wat…! Ik heb er over gelezen, maar nu kan ik het ook bewijzen: als je veel beweegt, gaat het werken ook makkelijker, ben je fris in je hoofd. Ik had een grote foto opdracht op 15 maart in Harderwijk. Daar was de Hongarije Plaza 2014 georganiseerd en ik was de officiële fotograaf van dit evenement. Ik heb heel veel foto’s gemaakt, dus had ik daarna ook nog heel veel te doen: sorteren en de uitgekozen foto’s bewerken. Ik had veel stress om alles snel klaar te hebben, maar ik moest beseffen, zo kan het niet. Daarom heb ik het sporten in mijn dagelijks leven op een intensiever niveau gebracht en als gevolg daarvan presteer ik in mijn werk ook beter, meer en intensiever.

 

Dus… het bewijs ligt hier voor jullie! 🙂 De hele fotoreportage is HIER te bekijken. 

 

 

 

 

 

Geef een reactie