ELK – even voorstellen

 

 

 

 

Hartelijk welkom op mijn blog!

 

 

Ik ben Erika L Kordás, dus ELK.

 

 

 

 

De titel van mijn blog – ELK doet – wijst op mijn initiatieven, en het wil zeggen, dat ik het doe. Maakt niet uit, wat, maar alles wat jullie hier op de blog lezen, doe ik, ervaar ik zelf. Maar ja, ELK heeft ook andere betekenissen zoals ‘ieder(een)’, ‘welk dan ook’, en zo wijst ELK doet er ook op, dat wat ik doe, doet ook iedereen, alleen op haar/zijn eigen manier. Veel van jullie hebben hetzelfde ervaren, meegemaakt, gedaan, als ik. 

 

 

Hier schrijf ik over mezelf, over mijn ervaringen, belevenissen, avonturen, gedachten en gevoelens.

 

 

Ik kom uit Hongarije, dus het kan soms gebeuren, dat in mijn verhalen fouten voorkomen. Mijn excuses hiervoor.

 

 

 

 

Ik ben Erika L Kordás, dus ELK. Maar wie ben ik eigenlijk?

 

 

Ik ben 41 jaar, een vrouw en een moeder. Een ‘ontdekker’, een survivor en een CreaBea. Ik woon in West-Friesland, Noord-Holland. Oorspronkelijk kom ik uit het Zuiden van Hongarije.

 

Begin 2008 ontmoette ik mijn Nederlandse man in Hongarije. Ik was zijn Duitse tolk bij mijn toenmalige werkgever en onze werkrelatie heeft zich binnen een half jaar tot een echte relatie ontwikkeld. Zo, dat ik in november 2008 naar Nederland verhuisde. In april 2009 hebben we een zoontje gekregen en zo is ons geluk een geheel geworden.

Mijn zoon is een slimme en knappe jongen, die zijn ongeduld van zijn moeder heeft. 😉 En zijn technische interesse van zijn vader. 🙂 Nou, ik ben een echt trotse moeder. Hoe kan ik ook anders? 🙂

Maar het is niet altijd gemakkelijk geweest. Tussen 2010 en 2013 heb ik twee miskramen gehad. Het was voor mij iedere keer heel erg moeilijk om weer uit het diepe verdriet op te staan. Zo ging het met mijn zelfvertrouwen en mentale gezondheid ook heel vaak mis.

In 2013 wilde ik uit dit diepe dal vandaan zien te komen. Ik was het zat, was gewoon klaar met alles en ik wilde me eindelijk beter gaan voelen.

Ineens kwam ik Martijns flyer tegen. Over Fit In Drie Maanden. Het duurde wel een tijdje tot ik het aankon, maar ik heb me toch aangemeld en ben ik in maart 2013 met hardlopen, bootcamp en fit circuit begonnen. Dit heb ik 3 maanden lang gedaan, met veel vallen en opstaan. Toch heb ik de eindtest gehaald en ik was heel erg trots op mezelf! Ondanks dat ik alleen maar 3 kilo ben afgevallen was mijn conditie veel beter geworden. En ik had de motivatie al in mijn handen, ik heb geleerd om van het sporten te houden.

In juli was ik ineens alweer zwanger. Dat was ook een reden, waarom ik toen niets met sport heb gedaan. Dan werd het september… alweer een miskraam… de derde precies. Ik was emotioneel totaal aan mijn eind. Dus ging het met mijn gezondheid ook niet goed. Daardoor nog steeds geen sport, geen beweging… en de kilo’s kwamen er makkelijk bij… intussen was er ook Kerst en Oud en Nieuw… Iedereen kan zich voorstellen wat er met mijn gewicht gebeurde…

 

Januari, 2014

Ik voelde me steeds niet goed en wilde alleen het bewegen oppakken. Ik ben ook een paar keer gaan hardlopen, ik gymde thuis, ik heb ook een Kettle Bell van 6 kilo en een latex weerstand band gekocht om echt iets voor mijn conditie te doen. Toch vond ik het lastig alleen met alles door te gaan…

Ik dacht, zo kan het niet langer! Ik heb een afspraak voor een intake gesprek bij Martijn Geertman gemaakt en we zijn op 3 februari met de personal training begonnen.

 

 

Fay

Fay was onze lieve dochter. Ze werd op 12 december 2014 geboren. Haar verhaal kun je hier lezen.

 

 

Fay

 

 

 

 

Mijn nieuwste verhalen over het bewegen, over een nieuwe traject (gastric bypass) en over mijn avonturen vind je hier en hier

 

 

* * *

 

 

Hobby

Ik ben echt gek op fotograferen. Altijd zoeken naar bijzondere momenten, gebeurtenissen… Ik ben sinds 2012 bezig met foto’s maken, ik heb al een groot portfolio opgebouwd en was steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen (evenementen, portretten, producten, foto’s voor websites, enz.). In december 2013 stond Sabine voor mijn camera. Op 15 maart 2014 had ik een echt grote opdracht: het fotograferen van het evenement Hongarije Plaza.

 

De laatste tijd waren er andere prioriteiten, dus het fotograferen bleef in de achtergrond. Ik ben wel nog steeds bezig met foto’s maken, nu doe ik het meestal met mijn telefoon. Op instagram vind je mijn nieuwste ‘avonturen’  🙂 

 

 

 

Ik wens je een fijne dag en veel leesplezier!

 

 

 

Geef een reactie