Hoe dankbaar kun je zijn? – Stralend de toekomst in

 

 

 


Als er een moment komt, wat je niet verwacht,
wel wenst, en de wens uitkomt. En je krijgt er
veel meer, dan je dacht. Dankbaar. Dat ben ik.

 

Als je minder te besteden hebt en als het niet vanzelfsprekend is om zomaar leuke dingen te doen of kopen, naar een kapper of een schoonheidsspecialist te gaan, dan kan het zijn, dat je het leven even minder leuk vindt. Momenten ontstaan waar je denkt, man, wat kan ik en hoe kan ik het beter doen, dat het wel eens mogelijk wordt, om voor mijn kind en ook eens voor mezelf iets meer te geven?

 

 

Voor kerst had ik ook dit soort momenten.

 

 

Op een dag stond een oproep op Instagram van Kim Feenstra: ‘ik geef 100 kerstpakketten weg. Meld je aan of geef jouw vriend/vriendin aan, die het hard nodig heeft.’ Toen dacht ik, deze kans wil ik niet zomaar laten gaan. Ik heb mij aangemeld.

 

 

Dinsdag, 18 december 2018

 

 

Ik was op het punt om van thuis in verband met een afspraak te vertrekken. En de bel ging. Daar stond een pakketbezorger met twee zware pakketten voor mijn deur. Ik was erg verrast, ik heb toch niks besteld, dus ook geen pakketten verwacht. Ik vroeg hem: ‘van wie is dit alles?’ Hij moest zelf ook even kijken: ‘van Kim Feenstra.’ Ik was zooo overdonderd! En ook gelijk enorm gelukkig! Ik werd door haar team voor een kerstpakket van de 100 uitgekozen! En die staan hier dan!

 

Het kaartje van Kim Feenstra, dat in het pakket lag

 

 

 

Het voelde niet alleen als kerstcadeau aan, maar ook als een verjaardagscadeau. Ik ben namelijk op 20 december jarig. Ik kan jullie het gevoel niet echt goed beschrijven, wat dit mij allemaal gaf: glimlach van oor tot oor, tranen, schreeuwen van het geluk en door de verrassing, het idee, dat je van iedereen zielsveel houdt. Het willen springen uit vreugde en iedereen vertellen wat er gebeurd is.

 

 

En dan moet je naar jouw afspraak gaan…

 

 

Het was echt moeilik om de twee dozen achter te laten en even met andere, serieuze zaken bezig zijn. Maar ja, het leven bestaat er niet alleen maar uit kerstpakketten.

 

 

Maar toen ik weer thuis kwam, ging ik gelijk al die dozen openen en alles stuk voor stuk bekijken, voelen, ruiken, ook eens proeven. Er waren van alles wat in die dozen. Etenswaren voor de voorraadkast, parfum, deo, muts, sokken, geurproducten, boeken, vitaminen, enzovoort. Ook voor mijn zoon! Mijn mond bleef maar open en het glimlach en vreugde hing ook lekker lang aan mijn gezicht.

 

 

Naast al die genoemde dingetjes lag er ook een briefje met een gedicht en een spiegel van BeautyBank bij.

 

 

Vooruitkijkspiegel

 

 

 
Het gedicht

 

 

Toen ik de brief las, wilde ik het niet geloven. Toen ik de website van Beauty Bank ging bekijken, moest ik het wel geloven. Wat vind ik het een heel leuke initiatief! Ik heb mezelf gelijk aangegeven en ik kon begin februari bij een professional uit Medemblik terecht. Zij heet Bianca en zij is een fantastische kapster!

 

 

Even in het zonnetje zetten

 

 

Bianca is een echte professional in haar vak. Zij is een echte topper als kapster!

 

 

Bianca (rechts) en ik

 

 

Daarnaast dat ik een echt mooi kapsel met meer volume en highlights en ook perfect geëpileerde en geverfde wenkbrauwen van haar kreeg, is zij ook een heel gezellige en attente dame. Zij gaf mij ook handige adviezen omtrent mijn haar, maar kreeg ik ook van haar meer complimenten, hoe sterk ik nu al in mijn schoenen sta. Dit zijn momenten, wat je als mens heel veel waarde aan kan hechten.

 

 

Ik kan het nu echt vertellen, dat ik vanaf onze gezellige afspraak nog sterker ben en heb enorm veel vertrouwen in de toekomst!

 

 

Voor en na foto’s

 

 

Bianca, dank je wel voor je inzet en ook voor al je wijsheid! Jij bent een super leuke mens en een toegewijde professional!

 

 

Enne… er is nog wel iets gebeurd…

 

 

Een dag na onze afspraak kreeg ik een berichtje van Bianca:

 

 

Of ik het niet leuk vind??? Nou, wel hoor! En dit allemaal in mijn maat! Ik was weer zooo overrompeld, ik kon het niet geloven!

 

 

Bianca was zo lief, dat zij mij al die kleding heeft gebracht. En wat was het een arsenaal van mooie jurken, jasjes en rokken! In het totaal ben ik 21 kledingstukken rijker! En ook nog eens een andere stijl, die wel goed bij mij past! Zoals bijvoorbeeld deze jasje:

 

 

Zien jullie ook mijn haar te schijnen?

 

 

Bianca, ook voor dit alles hartstikke bedankt!

 

 

Dankbaar. Ja, dat ben ik. Voor Kim Feenstra en haar team en haar sponsoren, de Beauty Bank, Bianca, de moeder van Bianca, de buurvrouw van de moeder van Bianca. En voor het leven, en ja… ook voor mezelf!

 

 

Kleine stapjes brengen ons vooruit. Kleine kansen, die je wel krijgt, die ook. Ik ben zo dankbaar!

 

 

 

Bianca vertelt… over mij!

 

 

 

Erika kwam wat voorzichtig en iets gereserveerd naar binnen maar kwam al snel los. Ze was een gezellige babbelaar en was heel open hetgeen haar overkomen was waardoor ze in deze situatie geraakt was. 
We hebben besproken wat haar wensen waren met betrekking tot haar haren en hebben besloten haar haar wat in lagen te knippen zodat haar slag wat meer tot zijn recht komt. Nog wat highlights om het wat levendig te maken met een zachte uitgroei om het haar wat voller te laten lijken en ook rekening gehouden met het feit dat ze niet in de gelegenheid is regelmatig naar de kapper te gaan. Al met al een geslaagde ochtend. 
Ik kon haar ook nog verblijden met wat kleding die ik haar later heb gebracht, ik werd heel hartelijk ontvangen en heb nog even koffie bij haar gedronken en gezellig gebabbeld. 
Erika is een leuke lieve vrouw, ze is wat zoekende en weet wel heel goed wat ze wil. Zij spreekt meer dan goed Nederlands en ik wens haar veel succes met haar nieuwe werkplek als gastvrouw in de bibliotheek. 
Het komt zeker goed met haar, al met al een sterke vrouw !
Liefs,
Bianca

 

 

En zo ga  ik stralend de toekomst in.

Met mijn nieuw kapsel,

blij gezicht en in mijn nieuwe kleding.

I’m so happy and grateful!

 

 

Geef een reactie