KipQuiché à la ELKdoet

 

Beste Lezer!

 

Deze keer even een andere manier van bloggen: een recept! Het gerecht van 2019! Tenminste voor mij en mijn zoon. We zijn er helemaal gek op, ik maak het zeker een keer om de week. Dit recept ontstond toen ik deeg in huis had, en lange tijd geen idee had, wat ik er mee doen moest. En een keer dacht ik, ik kan er toch ook kip met wat groente in gooien? 😆 Dus ik ging het maken en sindsdien kunnen we niet ervan af! Elke keer is het weer wat anders. Ik experimenteer vaak met mijn gerechten. Probeer ik andere kruiden uit of voeg extra ingrediënten toe. Zoals de laatste keer de drie soorten kaas… wat je helaas op die foto’s in het filmpje niet kunt zien. (Ik wil deze recept al een tijdje met je delen, en toen ik die foto’s maakte, was mijn experiment nog niet zo ver… 🙂 ) 

Het is een machtige maaltijd, wel superlekker!

 

Ik hoop, dat je het al tijdens het lezen heerlijk vindt en het ook gaat bereiden! Als ja, ben er wel benieuwd naar jouw ervaringen! Je mag mij een e-mail sturen naar elkdoet@by-elk.com of hieronder een reactie achterlaten. Ben voor alle suggesties dankbaar!

 

Eet smakelijk!

 

ELK kookt

 

 

Recept Afdrukken
KipQuiché à la ELKdoet
Een heerlijke hartige taart rijk gevuld met kippendij en groente
Maaltijd Diner
Keuken ELKdoet
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 35 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Deeg
Vulling
Kruiden - optioneel, je kunt dit naar je eigen smaak doen
Maaltijd Diner
Keuken ELKdoet
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 35 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Deeg
Vulling
Kruiden - optioneel, je kunt dit naar je eigen smaak doen
Instructies
  1. Haal het deeg uit de koelkast. Verwarm de oven op 200 °C.
  2. Snijd de kippendijen in reepjes of blokjes. Voeg zout naar je gevoel toe. Laat het even staan.
  3. Verhit de boter in een koekenpan en voeg de pittenmix toe. Roosteer de pitten ongeveer 1 minuut lang en voeg de gezoute kippendijen toe. Als het nodig is, doe er nog wat roomboter bij. Bak de kip 5 minuten. Schep regelmatig om.
  4. Hierna komt de roerbakgroente erbij. Ik neem altijd die met champignons. Als het nodig is, voeg er weer eens wat roomboter bij. Schep regelmatig om.
  5. Na 3-5 minuten breng het op smaak met zout, peper, nootmuskaat, tijm, majoran, knoflook, gemberwortel en maggi smaakverfijner. Natuurlijk kun je ook je eigen favoriete kruiden bijvoegen. Roer het regelmatig om.
  6. Nu komt de créme fraiche erbij. Schep om en voeg de paprika poeder bij, naar gevoel.
  7. Neem twee plakjes rookkaas(optioneel!), scheur het in kleine stukjes en voeg het bij het mengsel toe. Goed omroeren, tot het helemaal gesmolten is. Hierna nog ongeveer 2 minuten lang de hele mix op lage vuur / stand koken. Schep regelmatig om. Hierna laat de mix even staan met een deksel erop.
  8. Neem het deeg uit de verpakking en plaats het samen met de bakpapier eronder in de quichévorm. Snijd het uithangende deeg bij de randen van de vorm af en maak er repen van met een breedte van 2 cm, rol die op en leg die op een boordje.
  9. Leg twee plakjes geitenkaas op het deeg (optioneel!). Schenk het mengsel in de quichévorm en plaats de deegrolletjes naar jouw eigen idee op de mix. Als suggestie zie boven die foto's. Strooi hierover geraspte mozzarella (optioneel).
  10. Bak de quiché ca. 25-30 minuten, op 200 °C in het midden van de oven goudbruin klaar. Neem uit de oven en laat 10 minuten staan. Eet smakelijk!

Geef een reactie