Switch!

 

 

 

Vakantie en sporten… dit gaat soms wel moeilijk samen. Begin vorige week was het best lastig te combineren. Maar waarom?

Ik was gewend aan, dat ik tenminste twee keer per week ga hardlopen. Naast een kindje van 5 is het nog niet echt haalbaar. Of doe je het heel erg vroeg ‘s ochtends – zeggen we maar tussen 4 en 5 uur, omdat je man zo vroeg naar zijn werk moet –, of ga je ’s avonds tegen half 9…

Nou, de eerste mogelijkheid is echt geen slimme keuze en ook niet gezond. Normaal moet je tenminste twee uren voor dat je gaat hardlopen, eten. Je moet de juiste hoeveelheid calorieën op tijd binnen hebben, om tijdens je trainen goed te kunnen presteren en geen blessures te krijgen. Als je vlak voor het hardlopen eet, ben je heel erg vol, het bewegen valt dan echt niet mee. Een keer heb ik het gedaan, was echt niet leuk! Nooit meer! En als je niet eet… nou, dat kan helemaal niet! En zo wie zo… ’s Ochtends tussen 4 en 5 uur is het helemaal niet slim om te gaan hardlopen.

’s Avonds zou het best wel kunnen, maar dan wil ik zelf niets met bewegen te doen hebben. Ik kan mijn gewoontes nog even niet omdraaien.  Ik ging altijd in de ochtend of in de middag hardlopen, dan heb ik de meeste energie en zin in om te bewegen. ’s Avonds wil ik gewoon mijn quality time hebben, voor het slapen gaan lekker niets doen of een programma op tv kijken. Dus dit was ook geen optie voor mij.

Zo dit was mijn grote ‘probleem’ op maandag en dinsdag… ik was best wel geïrriteerd om mijn favoriete sport niet te kunnen uitoefenen en deze irritatie zorgde twee dagen lang voor een slecht humeur… maar zo zijn vrouwen soms, toch?  

Maar niet vergeten: ik was wel op zondag lekker buiten en heb ik meer dan 5,5 km hardgelopen. Dus een pauze was ook gewoon nodig.

Op woensdag was het zo ver om het bewegen weer op te pakken. Deze keer stond de workout van Jillian Michaels in mijn agenda. Het was superleuk, ik voelde mijn spieren, mijn hele lijf! 

 

 

ELK doet

 

Donderdag was ik naar een andere training aan het zoeken, wat ik met die van Jillian in de week kan combineren. Ik heb een latex weerstand band en een kettlebell van 6 kilo in huis liggen en omdat ik die al heb, vind ik het belangrijk om zo’n (of meer) workout te vinden, waarbij ik beide goed kan gebruiken. Na een tijdje zoeken heb ik twee goede video’s gevonden, waar die oefeningen super bij elkaar passen. Natuurlijk in combinatie van de latex band en de kettlebell!  🙂

Het was fantastisch om te doen! Eerst een warming up, dan de oefeningen met de latex weerstand band ca. 14 minuten lang en een tabata kettlebell workout. Deze laatste vergde echt veel kracht en ik moet zeggen dat mijn doorzettingsvermogen en daardoor ook mijn spieren groeiden… 😆

 

 

ELK doet

 

 

Aan het begin dacht ik, dat mijn kettlebell van 6 kilo te licht voor deze workout zou zijn… maar nee… echt niet! 🙂  Deze tabata lijkt niet echt op een harde interval training… 45 seconden oefeningen doen, 15 seconden rust, iedere oefening drie keer achter elkaar en dan naar de andere… ca. 30 minuten lang… Wel was het echt een uitgebreide en zware workout! Soms moest ik even stoppen om genoeg lucht binnen te krijgen. Maar ik heb het gedaan en ik was en ben nog steeds supertrots op mezelf! Oh ja… tijdens deze training beweeg je al je spieren! Aan het eind van de training krijgt men ook een super cooling down! En zo was ik ruim een uurtje flink bezig met bewegen!

HIER vind je de details van mijn latex band + kettlebell training!

 

Vrijdag had ik weer een workout met Jillian.

 

Ik was vorige week vaak aan het switchen tussen de oefeningen en workouts.  Ik ben echt gek op bewegen geworden!  😉

Na drie dagen trainen moest ik even pauze houden, maar het viel me echt moeilijk! Zaterdag hadden we een familiefeest, daar was ik de hele dag mee bezig en had dus geen tijd om echt te sporten, dat gevoel irriteerde. Gek, he?

Zondag was nog even een rustdag, voor die week, waar weer alles mag… 🙂  Yesss!!! De vakantie is voorbij en ik kan weer beginnen met hardlopen! Vol met adrenaline… geweldig!!! 🙂  

 

 

 

En ik had natuurlijk weer mijn weegmoment… 78,3 kg! Gaat even langzaam, maar zeker op de goede kant op, toch?  🙂

 

De laatste maanden heb ik mijn eetpatroon ook veranderd. Ik eet minder suiker, minder zout en veel meer groente.  Ik kook elke dag, dus er zijn geen kant-en-klare maltijden meer op onze tafel! Elke week probeer ik tenminste een nieuw recept uit, deze keer was de quiche van prei. Het was heerlijk! Klik HIER voor meer!

 

Doe iets voor jezelf, ga sporten, beweeg elke dag! Het maakt niet uit, wat je doet, maar doe het! Eet gezond en je lichaam en geest krijgen echt een energieboost! Je leven gaat gewoon veranderen, de zon gaat schijnen, ook als het buiten regent!!!

Probeer het maar eens!

Gun het jezelf en doe de eerste stap vandaag nog!  🙂

 

 

Tot de volgende week!  🙂

 

 

 

 

Geef een reactie