Wake-up call: het plastic fenomeen

 

 

Ik ben geen milieu activist. En ook geen deskundige of wetenschapper. Van verre niet. Ik ben een ‘burgertje extra’ bij de 17 miljoen Nederlanders, die in het gewone leven dag na dag hetzelfde fouten maakt. (En soms komen er nieuwe ook bij.)

  • vaak vergeten om het afval te scheiden.
  • neem altijd die plastic zakken voor groente en fruit uit de supermarkt mee. (Boodchappen tassen koop ik gelukkig al lang niet meer!)

 

 

Als ik naar de supermarkt ga, denk  ik er vaak niet eens over na, dat ik de zoveelste zakje pak, om er groente of fruit in te gooien…  En tja, ik neem ook nooit iets mee om het toch op een duurzamere manier te doen.

 

 

Ook de supermarkten laten ons het milieu beschadigen. En wij doen het onbewust mee. We nemen gewoon wat er ons voorgeschoteld wordt.

 

 

En dit moet echt stoppen.

 

 

Wij hebben dagelijks een druk leven, we doen vaak dingen uit automatisme en daardoor ontwikkelt zich het belang van het beschermen van ons milieu gewoon bij velen – ook bij mij – in een erg traag tempo. Maar ik zie al het licht aan het einde van de tunnel. Maar hoe lang de weg is, dat weet ik niet.

 

 

Maar waarom werd ik pas nu wakker???

 

 

De laatste weken ontploft het internet van dit soort nieuws:

 

 

Voorbeeld #1

 

 

Voorbeeld #2

 

 

Maar wat nog interessanter is,  dat er een alternatief voor is gevonden, om de plastic zakken – onder andere – in de supermarkten te vervangen. Het is ook nog eens op meerdere gebieden aanpasbaar.

 

 

Dit is een zak wat op basis van maïszetmeel wordt gemaakt. Deze zakken breken binnen acht weken (!) in natte grond af en zijn aardolievrij. Deze maïszakken worden in Hongarije geproduceerd.

 

 

 

 

En ja!!! Vanaf nu voer ik tegelijk twee campagnes! Een tegen plastic zakken en een voor de maïszakken!

 

 

Doe jij mee?  Deel deze bericht en laat jouw stem en mening horen!

 

 

Hier zijn de gegevens van het Hongaarse bedrijf:

Website: csomagolas-sopron.hu

E-mail: pikpack@gmail.com

Tel.: 0036 99 313 745

 

 

Beste supermarktketens en andere betrokken partijen!

Neem alsjeblieft het contact met dit bedrijf op! Ook als jullie hier mijn hulp – tolken en/of vertalen – voor nodig hebben. Jullie kunnen mij via het e-mail adres elkdoet@by-elk.com of via het contacformulier contacteren! 

 

 

Alsjeblieft, overleg deze mogelijkheid, ga in gesprek met elkaar en regel het dan ook, dat ik en al mijn medeburgers in Nederland binnenkort in deze maïszakken onze groente/fruit kunnen doen.

 

 

Gewoon doen, wacht niet langer!

 

 

Zo kunnen wij ook voor zorgen, dat de ‘plastic soep’ in de oceaan niet meer gaat groeien. Leuk toekomstperspectief, toch?!

 

 

 

 

 

Bron uitgelichte foto: C-Jason Childs – Jimbaran Bay

 

 

 

 

Geef een reactie