Zorg ook voor rust in jouw brein!

 

 

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Ken je dat gevoel…? ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ …dat je zoveel wilt doen en bereiken en het liefst alles tegelijk en nu, of beter: al gisteren… En nee, niet morgen of overmorgen. Dan is het te laat! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Je kunt niet stoppen met noteren, plannen, ordenen. En er is nog steeds een grote chaos in je hoofd. Je vergeet soms adem nemen… en zo gaat de druk omhoog in je hoofd… en intussen is de buitenwereld gewoon buitengesloten. Je stikt bijna in je gedachten. Je begint naar de lucht te happen, je raakt bijna in paniek… En als je weleens iets wel wat hardop moet zeggen, lijkt het erop, alsof je het praten vergeten bent… de woorden komen er echt niet spontaan uit je mond… ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Wat kun je hieraan doen? Of wat wil je hieraan doen? Blijven draaien met de kans op een ontploffing of wil je je rust terugkrijgen? ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Ik sta nu voor een ontploffing. Ik zit nu hier voor de pc en probeer ik mezelf te kalmeren. Rustig ademen met kalmerende muziek erbij. Het helpt een klein beetje, maar is toch niet genoeg. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Dus ik wil mijn rust terug en daarna weer aan de slag. (Vandaag niet meer, hoor!) Maar dan niet met hectiek, wel met een stap-voor-stap plan. Wat kan ik doen? ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Opstaan van de computer⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Frisse lucht halen⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Een rondje lopen / hardlopen / fietsen⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ De keuken/het huis opruimen⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Iets in de tuin doen⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Een filmpje pakken⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Iets gaan eten en/of drinken⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ …en ga zo maar door… ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Ik moet het nog uitzoeken, wat bij mij helpt. Dit alles is helemaal nieuw voor mij. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Je brein moet je ook weleens opruimen. Anders ontstaat er een chaos, wanneer het opruimen niet meer zo simpel is. Wacht niet tot het laatste moment. Doe ik ook niet. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ …maar dat stoppen en iets helemaal anders gaan doen is best wel moeilijk, hoor! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Hebben jullie een goede tip voor mij? ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #elkdoet #sentimentsbyelk #chaos #gevoel #opruimen #opruimeninjehoofd #keepcalm #zelfreflectie #selfie #me #dutschblogger #work #planning #ontploffing #rust #orde #kalm #paniek #hardlopen #bewegen #igers #goviral #omschakelen #stoppen #socialmedia

Een bericht gedeeld door A woman with sentiment (@elk_doet) op

 

 

 

Geef een reactie