Even de krant bellen

 

 

Gisteravond dronk ik twee glaasjes wijn. We zaten lekker voor de tv om naar de gekke House te kijken. En volgens mij werd ik licht dronken. Ik kan me niet eens herinneren, wanneer ik het laatst dronken was. Nou, ik mis het ook niet. Helemaal niet. Maar gisteravond gebeurde het gewoon weer.

En ineens werd alles glashelder… tenminste wat mijn ‘relatie’ tot het bewegen en gezond leven betreft. In het kort: ik ben nu te zwaar. En het blijkt, dat ik steeds zwaarder word.

Die mij kennen, weten het goed genoeg dat ik wereldkampioen in excuses maken ben. Voor alles, maar echt voor alles heb ik een excuus. Nou, gisteravond moest ik even Dr House stoppen… En vroeg ik de aandacht van mijn man en zei:

‘IK MOET AL MIJN EXCUSES EINDELIJK VERGETEN EN KEIHARD MIJN DOEL DOORZETTEN OM GEZONDER TE WORDEN!’

Mijn man kreeg bijna een lachaanval en zijn reactie was hilarisch: ‘Goed, ik ga de krant gelijk bellen!’

 

 

***

 

 

Mijn excuses op een rij:

Ik ben medio januari met roken gestopt. Dan is het ook ‘normaal’ dat je heel erg makkelijk aankomt.

Ik neem antidepressiva. Daar kom je weleens ook extra kilo’s aan. De eerste extra 10 kilo kwam ook door deze pillen binnen ‘no time’ (2 maanden) vastzitten.

Ik heb problemen met mijn heup, rug, linker been. Het bewegen valt echt niet mee. Als ik ga sporten, kan ik mijn dagelijkse taken niet uitvoeren.

Ik heb ook diabetes. Daar heb ik ook op meerdere kanten problemen genoeg.

…en als ik blijf verder zoeken, vind ik zeker nog tientallen excuses… maar hier was het genoeg. Serieus.

 

 

Met bieden of “weggummen” gaan de kilo’s niet eraf. Ook niet met al die excuses. Dus, ERIKA DOE MAAR WAT!!!

 

 

 

Geef een reactie